Поврзи се со нас:
071 219 955

25 години грижа за стапалата на децата

Jun/ 6/2021

25 години грижа за стапалата на децата

Веќе 25 години, ние во Kолев и Колев произведуваме обувки специјално за малите ноџиња за вашите и нашите деца. Во текот на овие години станавме не само неприкосновен лидер, туку и бренд кој го почитуваат и го сакаат родителите. По повод нашиот празник, денес сакаме да ве запознаеме со еден од основачите - Иван Колев, кој ќе ви раскаже повеќе за минатото, сегашноста и иднината на вашиот омилен бренд.

----------------------------

Кажете ни малку повеќе за создавањето на компанијата - кои беа првите чекори?

- Создавањето на „Колев и Колев“ има своја праисторија. Пред тоа работев неколку години во трговско друштво за детски обувки, кои се произведуваа во државната фабрика Добрич. Во 1996 година, заедно со мојот пријател Николај Колев, ги создадовме „Колев и Колев“ и на 18 мај ја отворивме нашата прва продавница во Софија. Оваа продавница работеше 20 години пред да ја затвориме.

Знаеме дека амблематската Бебешка проодувалка е првиот модел на Колев и Колев. Како се роди идејата за тоа?

- Во минатото, Бебешки проодувалки во оваа форма не постоеја, зборот „проодувалки“ се користеше за меки детски обувки. На почетокот наидов на неколку обувки од ткаенина со патент во средина. Тие беа повеќе бебешки топлинки отколку обувки. Во 1998-1999 година започнавме да ги развиваме нашите први кожни модели, кои беа многу слични на текстилните. Тогаш имав чест да ја запознам нашата главна дизајнерка Екатерина Патарова, со која работиме заедно до ден-денес. Заедно ја развивме првата Бебешката проодувалка за да го направиме тоа што е сега - обувка за одење дизајнирана за премин помеѓу бебешката топлинка и детската обувка. Денес,  мајките ја користат нашата Бебешка обувка во еден од најемотивните моменти - шетањето на своите деца.

Вие исто така нудите многу повеќе модели на обувки, што може да се најдат во десетици сопствени и партнерски продавници.

- Да, се развиваме во две насоки - како малопродажба на детски обувки со продавници низ целата земја и како производител. Нашата фабрика во Софија ги произведе своите првите обувки во 2000 година. Започнавме со обувки за бебиња и погледнете каде сме денес - создаваме обувки до број 40, како и серија Mini me до број 44. Пред 5 години создадовме линија во производството за ортопедски обувки за деца со посебни потреби. Несомнено, ние сме најдобри во Бугарија во производството на детски ортопедски обувки. Нашите работници се обучени од италијански и германски специјалисти.

Гледајќи наназад на тие 25 години, со што сте најмногу горди?

- Изработуваме обувки главно од природна кожа, според европски дизајн. Сите материјали што ги користиме се квалитетни и безбедни, а нашите технологии и машини се од светска класа. Иновациите се наоѓаат во нашата ДНК - имаме свои системи што ги инвестираме во производство на обувки - Flexi Step, KKtex, K-nit. Тие се дизајнирани да ги направат нашите обувки уште подобри.
Продававме обувки во многу земји - Америка, Канада, цела Европа, Израел. Во С.Македонија сме присутни со 3 наши продавници.

Кои други интересни факти за компанијата би сакале да ги споделите со вашите корисници?

- Постојат многу интересни и љубопитни факти за „Колев и Колев“. Во последните 20 години произведовме и продадовме половина милион Бебешки проодувалки во Бугарија. Секој второ дете оди со нашите проодувалки. Ние сме исто така најголем производител на спортски балетанки, многу од нашите деца ги користат во своите спортски активности. Први понудивме патики за бебиња на пазарот - наша изработка од кожа. Неверојатно, но пред 5 години видов пар такви патики на нога на бебе - 15 години подоцна.

Конечно, можете ли да ни кажете кои се идните планови за развој на компанијата?

- Продолжуваме да работиме на проширување на нашето портфолио на производи. Оваа година ја развивме и лансиравме новата бебешка проодувалка K-nit и ќе продолжиме да правиме нови модели базирани на оваа технологија. Исто така развиеме и поголеми обувки неа. Ние ќе додадеме на нашата колекција текстилни обувки за сезоната пролет-лето, вклучително и патики. За доцна есен подготвуваме обувки со водоотпорна мембрана заснована на технологијата KKtex. Оваа година отворивме романска онлајн продавница и планираме да отвориме физички продавници во Романија.
Остануваме верни на нашата мисија да создадеме најудобни, здрави и најубави детски обувки, бидејќи нема ништо поважно од нашите деца да растат среќни.

Коментари

Ajsha
Ajsha 10.06.2021 Cestitki za vaseto 25 godisno postoenje Najdobrii,unikatni so eden zbor prekrasni....prezadovolni sme od vadiot kvalitet ...redovni Prodolzete taka

Остави коментар

Блог

Блог

25 години грижа за стапалата на децата

25 години грижа за стапалата на децата

Веќе 25 години, ние во Kолев и Колев произведуваме обувки специјално за малите ноџиња за вашите и нашите деца. Во текот на овие години станавме не само неп Веќе 25 години, ние во Kолев и Колев произведуваме обувки специјално за малите ноџиња за вашите и нашите деца. Во текот на овие години станавме не само неп 2021-06-06T11:02:25+02:00 25 години грижа за стапалата на децата

<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Веќе 25 години, ние во Kолев и Колев произведуваме обувки специјално за малите ноџиња за вашите и нашите деца. Во текот на овие години станавме не само неприкосновен лидер, туку и бренд кој го почитуваат и го сакаат родителите. По повод нашиот празник, денес сакаме да ве запознаеме со еден од основачите - Иван Колев, кој ќе ви раскаже повеќе за минатото, сегашноста и иднината на вашиот омилен бренд.</span></p> <p>----------------------------</p> <h2><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Кажете ни малку повеќе за создавањето на компанијата - кои беа првите чекори?</span></h2> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">- Создавањето на &bdquo;Колев и Колев&ldquo; има своја праисторија. Пред тоа работев неколку години во трговско друштво за детски обувки, кои се произведуваа во државната фабрика Добрич. Во 1996 година, заедно со мојот пријател Николај Колев, ги создадовме &bdquo;Колев и Колев&ldquo; и на 18 мај ја отворивме нашата прва продавница во Софија. Оваа продавница работеше 20 години пред да ја затвориме.</span></p> <h2><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Знаеме дека амблематската Бебешка проодувалка е првиот модел на Колев и Колев. Како се роди идејата за тоа?</span></h2> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">- Во минатото, Бебешки проодувалки во оваа форма не постоеја, зборот &bdquo;проодувалки&ldquo; се користеше за меки детски обувки. На почетокот наидов на неколку обувки од ткаенина со патент во средина. Тие беа повеќе бебешки топлинки отколку обувки. Во 1998-1999 година започнавме да ги развиваме нашите први кожни модели, кои беа многу слични на текстилните. Тогаш имав чест да ја запознам нашата главна дизајнерка Екатерина Патарова, со која работиме заедно до ден-денес. Заедно ја развивме првата Бебешката проодувалка за да го направиме тоа што е сега - обувка за одење дизајнирана за премин помеѓу бебешката топлинка и детската обувка. Денес,&nbsp; мајките ја користат нашата Бебешка обувка во еден од најемотивните моменти - шетањето на своите деца.</span></p> <h2><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Вие исто така нудите многу повеќе модели на обувки, што може да се најдат во десетици сопствени и партнерски продавници.</span></h2> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">- Да, се развиваме во две насоки - како малопродажба на детски обувки со продавници низ целата земја и како производител. Нашата фабрика во Софија ги произведе своите првите обувки во 2000 година. Започнавме со обувки за бебиња и погледнете каде сме денес - создаваме обувки до број 40, како и серија Mini me до број 44. Пред 5 години создадовме линија во производството за ортопедски обувки за деца со посебни потреби. Несомнено, ние сме најдобри во Бугарија во производството на детски ортопедски обувки. Нашите работници се обучени од италијански и германски специјалисти.</span></p> <h2><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Гледајќи наназад на тие 25 години, со што сте најмногу горди?</span></h2> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">- Изработуваме обувки главно од природна кожа, според европски дизајн. Сите материјали што ги користиме се квалитетни и безбедни, а нашите технологии и машини се од светска класа. Иновациите се наоѓаат во нашата ДНК - имаме свои системи што ги инвестираме во производство на обувки - Flexi Step, KKtex, K-nit. Тие се дизајнирани да ги направат нашите обувки уште подобри.<br />Продававме обувки во многу земји - Америка, Канада, цела Европа, Израел. Во С.Македонија сме присутни со 3 наши продавници.</span></p> <h2><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Кои други интересни факти за компанијата би сакале да ги споделите со вашите корисници?</span></h2> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">- Постојат многу интересни и љубопитни факти за &bdquo;Колев и Колев&ldquo;. Во последните 20 години произведовме и продадовме половина милион Бебешки проодувалки во Бугарија. Секој второ дете оди со нашите проодувалки. Ние сме исто така најголем производител на спортски балетанки, многу од нашите деца ги користат во своите спортски активности. Први понудивме патики за бебиња на пазарот - наша изработка од кожа. Неверојатно, но пред 5 години видов пар такви патики на нога на бебе - 15 години подоцна.</span></p> <h2><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Конечно, можете ли да ни кажете кои се идните планови за развој на компанијата?</span></h2> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">- Продолжуваме да работиме на проширување на нашето портфолио на производи. Оваа година ја развивме и лансиравме новата бебешка проодувалка K-nit и ќе продолжиме да правиме нови модели базирани на оваа технологија. Исто така развиеме и поголеми обувки неа. Ние ќе додадеме на нашата колекција текстилни обувки за сезоната пролет-лето, вклучително и патики. За доцна есен подготвуваме обувки со водоотпорна мембрана заснована на технологијата KKtex. Оваа година отворивме романска онлајн продавница и планираме да отвориме физички продавници во Романија.<br />Остануваме верни на нашата мисија да создадеме најудобни, здрави и најубави детски обувки, бидејќи нема ништо поважно од нашите деца да растат среќни.</span></p>

Ajsha Ajsha

2021-06-10T09:08:07+02:00
Cestitki za vaseto 25 godisno postoenje Najdobrii,unikatni so eden zbor prekrasni....prezadovolni sme od vadiot kvalitet ...redovni Prodolzete taka
Споредба на продукти