Поврзи се со нас:
071 219 955

Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување

Oct/19/2020

Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување

Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување?

Вашето дете веќе оди стабилно. Помина периодот на нестабилни први чекори. Малите истражувачи се почесто се надвор - скокаат, трчаат, се искачуваат и играат. Детските стапала се зајакнати и чекорат похрабро на различни површини - песок, камења, улички во паркот и патеки во шумата, а бебешките обувки веќе не се доволни. На детето му се потребни силни, вистински обувки кои ги штитат неговите нозе, но и да се удобни и да помагаат во нивниот правилен развој.

Кога и да е можно, добро е децата да одат боси препорачанао е тоа да биде на песок,трева,земја. Ова помага да се подобри нивната рамнотежа, држење и координација. Обувките се важни за да ги заштитат нозете од повреди, топли површини или студени.

Препораки за избор на детски обувки

Бидете многу внимателни при изборот на вашите први обувки за да му помогнете на вашето мало дете да се чувствува сигурно во своите смели чекори и да го изгради правилното држење на телото. Идеални детски обувки треба да бидат:

 • Треба да одговара на должината и ширината на стапалото.
 • Со доволно широк простор на прстите за да не се ограничи нивниот раст.
 • Со флексибилен, рамен ѓон, но исто така мек и нелизгав за слободно одење по која било површина, внатре и надвор.
 • Направени од лесни материјали кои дишат - природна кожа или микрофибер, за да не го притискаат стапалото и да се намали потењето.
 • Да се ​​прицврстуваат безбедно, со можност за прилагодување, така што обувката ќе се вклопи што е можно подобро во стапалото на детето. Ова обезбедува слободно движење, но исто така спречува обувките да се соблечат и изгубат.
 • Засилени од повреда и абење во предниот дел за да ги заштитите нежните прсти.

На што да внимавате при купување на првите детски обувки?

Во раното детство, особено е важно често да се проверува должината на обувката, бидејќи стапалата растат многу брзо и не секогаш со постојано темпо. Препорачливо е да купите обувки долги 7-10мм од стапалото на детето. Кога купувате обувки за детето, добро е да ги измерите на двете нозе, бидејќи за време на растот не е невообичаено едната нога да биде различна по големина од другата.

Иако може да биде примамливо да ги купите најмодерните и слатки обувки што сте ги виделе, тие навистина  може да не се добри за успешно одење на вашето дете ако не ги исполнуваат горенаведените критериуми. Најдобри обувки се оние што се удобни и функционални.

Детските обувки K&K

Детските обувки K&K се добар избор за стабилно одење за малите стапала. Тие се специјално дизајнирани да овозможат слободно движење и даваат соодветно ниво на поддршка и заштита на меките и нежни стапала.

Нашите обувки овозможуваат вашиот мал истражувач да се развива природно, да го чувствува и проценува теренот под неговите нозе и да го заштити од неизбежните сопнувања и падови. Како и да се забавува обидувајќи се да ги облече и соблече самостојно.

      Покрај сите важни препораки, во изработка на обувките K&K додаовме:

 • Издржлив горен дел изработен од вистинска природна кожа и современи високотехнолошки материјали.
 • Постава што дише, обезбедувајќи ги малите стапала да останат суви и здрави.
 • Влошки кои ја апсорбираат влагата и обезбедуваат дополнителна мекост и удобност.
 • Брзо и лесно прицврстување со врвки, патенти, лепенки, го олеснуваат процесот на облекување и кај родителите и кај поголемите деца кои веќе самостојно се облекуваат.
 • Широк преден дел,кој што обезбедува доволно простор околу прстите за слободно растење и развој.
 • Мека крагња на глуждот.
 • Зајакнати во предниот дел, за да ги заштити нежните прсти од повреди.
 • Гумен (TR) ѓон, со што се намалува лизгањето.
 • Вграден систем Flexi Step за флексибилни и меки движења, специјално дизајниран за да дозволи стапалото природно да се развива и да помогне во одржување на стабилноста во оваа рана фаза на развој на одењето.

Модерни и убави детски обувки K&K

Секоја сезона дизајнерите на K&K развиваат нови колекции на обувки, сандали, чизми, полувисоки чизми, следејќи ги светските трендови во дизајнот, боите и тековните материјали за да децата растат здрави, убави и среќни.

Видете ги новите модели на бебешки и детски обувки K&K.

Коментари

Оваа статија сеуште нема коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување

Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување

Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување?Вашето дете веќе оди стабилно. Помина периодот на нестабилни први чекори. М Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување?Вашето дете веќе оди стабилно. Помина периодот на нестабилни први чекори. М 2020-10-19T23:35:26+02:00 Како да ги одберете првите детски обувки послем Бебешките обувки за проодување

<p><strong>Како да ги </strong><strong>одберете првите детски </strong><strong>обувки по</strong><strong>слем </strong><strong>Бебешките обувки за проодување?</strong></p> <p>Вашето дете веќе оди стабилно. Помина периодот на нестабилни први чекори. Малите истражувачи се почесто се надвор - скокаат, трчаат, се искачуваат и играат. Детските стапала се зајакнати и чекорат похрабро на различни површини - песок, камења, улички во паркот и патеки во шумата, а бебешките обувки веќе не се доволни. На детето му се потребни силни, вистински обувки кои ги штитат неговите нозе, но и да се удобни и да помагаат во нивниот правилен развој.</p> <p>Кога и да е можно, добро е децата да одат боси препорачанао е тоа да биде на песок,трева,земја. Ова помага да се подобри нивната рамнотежа, држење и координација. Обувките се важни за да ги заштитат нозете од повреди, топли површини или студени.</p> <p><strong>Препораки за избор на детски </strong><strong>обувки</strong></p> <p>Бидете многу внимателни при изборот на вашите први обувки за да му помогнете на вашето мало дете да се чувствува сигурно во своите смели чекори и да го изгради правилното држење на телото. Идеални детски обувки треба да бидат:</p> <ul> <li>Треба да одговара на должината и ширината на стапалото.</li> <li>Со доволно широк простор на прстите за да не се ограничи нивниот раст.</li> <li>Со флексибилен, рамен ѓон, но исто така мек и нелизгав за слободно одење по која било површина, внатре и надвор.</li> <li>Направени од лесни материјали кои дишат - природна кожа или микрофибер, за да не го притискаат стапалото и да се намали потењето.</li> <li>Да се ​​прицврстуваат безбедно, со можност за прилагодување, така што обувката ќе се вклопи што е можно подобро во стапалото на детето. Ова обезбедува слободно движење, но исто така спречува обувките да се соблечат и изгубат.</li> <li>Засилени од повреда и абење во предниот дел за да ги заштитите нежните прсти.</li> </ul> <p><strong>На што да </strong><strong>внимавате при купување на првите детски </strong><strong>обувки?</strong></p> <p>Во раното детство, особено е важно често да се проверува должината на обувката, бидејќи стапалата растат многу брзо и не секогаш со постојано темпо. Препорачливо е да купите обувки долги 7-10мм од стапалото на детето. Кога купувате обувки за детето, добро е да ги измерите на двете нозе, бидејќи за време на растот не е невообичаено едната нога да биде различна по големина од другата.</p> <p>Иако може да биде примамливо да ги купите најмодерните и слатки обувки што сте ги виделе, тие навистина &nbsp;може да не се добри за успешно одење на вашето дете ако не ги исполнуваат горенаведените критериуми. <strong>Најдобри </strong><strong>обувки се оние што се удобни и функционални</strong>.</p> <p><strong>Детски</strong><strong>те обувки K&amp;K</strong></p> <p>Детските обувки K&amp;K се добар избор за стабилно одење за малите стапала. Тие се специјално дизајнирани да овозможат слободно движење и даваат соодветно ниво на поддршка и заштита на меките и нежни стапала.</p> <p>Нашите обувки овозможуваат вашиот мал истражувач да се развива природно, да го чувствува и проценува теренот под неговите нозе и да го заштити од неизбежните сопнувања и падови. Како и да се забавува обидувајќи се да ги облече и соблече самостојно.</p> <p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Покрај сите важни препораки, </strong><strong>во </strong><strong>изработка на обувките K&amp;K</strong><strong> додаовме:</strong></p> <ul> <li>Издржлив горен дел изработен од вистинска природна кожа и современи високотехнолошки материјали.</li> <li>Постава што дише, обезбедувајќи ги малите стапала да останат суви и здрави.</li> <li>Влошки кои ја апсорбираат влагата и обезбедуваат дополнителна мекост и удобност.</li> <li>Брзо и лесно прицврстување со врвки, патенти, лепенки, го олеснуваат процесот на облекување и кај родителите и кај поголемите деца кои веќе самостојно се облекуваат.</li> <li>Широк преден дел,кој што обезбедува доволно простор околу прстите за слободно растење и развој.</li> <li>Мека крагња на глуждот.</li> <li>Зајакнати во предниот дел, за да ги заштити нежните прсти од повреди.</li> <li>Гумен (TR) ѓон, со што се намалува лизгањето.</li> <li>Вграден систем <a href="https://k-k.mk/page/flexi-step">Flexi Step</a> за флексибилни и меки движења, специјално дизајниран за да дозволи стапалото природно да се развива и да помогне во одржување на стабилноста во оваа рана фаза на развој на одењето.</li> </ul> <p><strong>Модерни и убави детски </strong><strong>обувки K&amp;K</strong></p> <p>Секоја сезона дизајнерите на K&amp;K развиваат нови колекции на обувки, сандали, чизми, полувисоки чизми, следејќи ги светските трендови во дизајнот, боите и тековните материјали за да децата растат здрави, убави и среќни.</p> <p><a href="https://k-k.mk/"><strong>Видете ги новите модели на бебешки и детски </strong><strong>обувки K&amp;K.</strong></a></p>

Споредба на продукти