Поврзи се со нас:
071 219 955

Какви обувки му се потребни на секое дете, додека расте?

Mar/ 8/2021

Какви обувки му се потребни на секое дете, додека расте?

Какви обувки му се потребни на секое дете, додека расте?

Од првите чекори, преку прошетките и игрите надвор, во градинка и училиште, на децата секогаш им се потребни удобни обувки. Тие треба внимателно да бидат избрани во согласност со нивната возраст, индивидуалните карактеристики на нивните стапала, сезоната и нивните потреби. Изборот на соодветни обувки е многу важен за малите деца, бидејќи нивното стапало се уште се развива. Во раното детство, стапалата се меки и неоформени, така што носењето несоодветни обувки може да доведе до трајно оштетување, не само на стапалата, туку и на целокупното држење и одењето на детето. Погледнете какви обувки му се потребни на секое дете додека расте!

Совети за избор на обувки за деца
Пред да стигнеме до различните видови обувки, има неколку универзални совети кои ќе ви помогнат да одберете:

 • Секогаш измерете ги стапалата на вашето дете пред да купите детски обувки / чевли. Доколку е потребно, можете да се консултирате со специјалист во продавница за детски обувки / чевли, кој ќе ви помогне да го одредите точниот број на обувки за детето.
 • Обувките не треба да бидат ниту премногу големи за да не се соблекуваат, ниту премногу мали за да не ги затегнат стапалата.
 • Предниот дел на обувките треба да биде поширок од петицата. Избегнувајте обувки со зашилен врв, бидејќи го ограничуваат просторот потребен на прстите за слободно движење.
 • Обувките треба да обезбедат поддршка на стапалата, особено околу петицата. Дури и сандалите треба да имаат затворена пета, особено за помалите деца.                                                                
 • Кога купувате детски обувки, треба да има приближно 1 см празен простор за движење на прстите.
 • Обувките треба да бидат лесни и да дозволат стапалото да гази природно. Уверете се дека ѓонот е флексибилен.
 • Влошките во обувките треба да бидат меки и нежни и да не ги потат стапалата.
 • Уверете се дека детските обувки имаат добра стабилност на различни површини. Ова е особено важно за зимски обувки - полувисоки чизми и чизми, како и за спортски обувки, во кои децата се најактивни.
 • Првите детски обувки треба да имаат тврд преден дел за да ги заштитат нежните прсти од повреди.
 • За помали деца, одберете обувки со лепенки, потоа можете да отидете на патент, и, конечно, - на врвките.
 • Детските обувки треба да бидат изработени од природни материјали - тие се безбедни, им овозможуваат на нозете да дишат и да имаат многу подолг живот.
 • На децата им се потребни ортопедски чевли / обувки само ако има докажан медицински проблем што треба да се третира. Во сите други случаи, одберете квалитетни нормални чевли.

Првите обувки- Бебешките проодувалки

Бебешките проодувалки се првите обувки што завршуваат на ногата на детето, па затоа мора да бидат целосно безбедни и да го поддржуваат правилниот развој. Во последните 25 години, ние K&K ги наметнавме Бебешките обувки како најдобар избор за мали деца. Тие се лесни е и меки. Предниот дел е изработен од микрофибер, ѓонот е направен од гума, има мека јака што го штити глуждот. Патентот поминува низ средината на обувката, што ги прави исклучително лесни за облекување. Овие обувки ја даваат неопходната слобода на движење на прстите и ги штитат стапалата од удари и повреди. Бебешките обувки на K&K се изработени од целосно безбедни материјали за да се гарантира здравјето на децата. Покрај тоа, тие се многу лесни за чистење. Сè што ви треба е вода и детергент. Нашите Бебешки проодувалки се првите обувки кои најнежно ќе се грижат за првите чекори на вашето дете!

Спортски обувки
Штом детето научи да оди, тоа почнува да го открива и истражува светот на најактивниот начин - преку игра! Вклучува трчање, скокање, качување по разни површини. Првиот пријател во детските игри се удобни обувки! Тие треба да ги следат природните движења на малите стапала и да имаат чувство дека одите бос. Спортските обувки се најмногу експлоатирани од децата. Тие мора да имаат исклучително стабилен ѓон што обезбедува добра стабилност, да бидат лесни и флексибилни, изработени од природни материјали. За оваа цел, ние од K&K го создадовме иновативниот систем на флексибилни чекори. Обезбедува флексибилност на ѓонот точно таму каде што е природното превиткување на стапалото кај детето. За помладите деца, спортските обувки мора добро да го подржуваат глуждот. За деца на училишна возраст можете да изберете сигурни спортско-елегантни чевли, обувки, полувисоки патики, патики.

Зимски обувки
Зимската сезона претставува најмногу предизвици за детските обувки. Тие треба да бидат топли, водоотпорни и удобни за децата да можат да го поминат целиот ден со нив. Детските обувки и чизми мора да бидат изработени од природни материјали, по можност природна кожа. Ја задржува топлината во обувките, но во исто време да не ги поти стапалата. За суви стапала ние од K&K ја користиме мембраната KKTex во полувисоките обувки и чизми на нашите деца. Тие имаат три слоја кои го штитат стапалото на детето дури и по цел ден играње на снег!

Летни обувки
Во текот на летните месеци, најважно е ногата на детето да може да дише со обувките што сте ги одбрале. Можат да бидат сандали, влечки или апостолки. Сепак, важно е летните детски обувки да обезбедат стабилност, особено за помладите деца. Не само сандалите, туку и влечките и флип-апостолките треба да се прицврстат на глуждот за да не се лизгаат. Ова обезбедува поголема стабилност и безбедност при одење. Летните обувки се погодни за плажа, базен и за секоја друга авантура во вода.

Обувки за дожд
Колку и да не сакаме, доаѓа ова време од годината, кога дождовите се секојдневие. Тогаш треба да размислите како да ги одржите суви нозете на малите непослушници. Гумените чизми доаѓаат на помош - најбезбедни обувки во дождливо време! Одберете ги оние со длабоки крампони, што даваат стабилност дури и на влажни и калливи површини. Запомнете дека гумени чизми треба да се носат со чорапи. Ова ќе ги заштити нозете од бактерии.

Обувки за вашето дете од K&K

За оние кои штотуку проодеа, за децата во градинка или за оние кои веќе одат на училиште, ние од K&K нудиме најсоодветни obuvki! Веќе 25 години ги облекуваме децата со висококвалитетни обувки кои ги задоволуваат нивните индивидуални потреби!

Ние обрнуваме внимание не само на изработката и материјалите, туку и на дизајнот на обувките, за да ги сакаат и родителите и децата. Ние веруваме дека секое дете заслужува смело да зачекори и да го открие светот со насмевка и удобни обувки / чевли!

Коментари

Оваа статија сеуште нема коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Какви обувки му се потребни на секое дете, додека расте?

Кавки обувки му се потребни на секое дете, додека расте?

Кавки обувки му се потребни на секое дете, додека расте?Од првите чекори, преку прошетките и игрите надвор, во градинка и училиште, на децата секогаш им с Кавки обувки му се потребни на секое дете, додека расте?Од првите чекори, преку прошетките и игрите надвор, во градинка и училиште, на децата секогаш им с 2021-05-05T18:09:31+02:00 Какви обувки му се потребни на секое дете, додека расте?

<h1 class="text-alignjustify">Какви обувки му се потребни на секое дете, додека расте?</h1> <p>Од првите чекори, преку прошетките и игрите надвор, во градинка и училиште, на децата секогаш им се потребни удобни обувки. Тие треба внимателно да бидат избрани во согласност со нивната возраст, индивидуалните карактеристики на нивните стапала, сезоната и нивните потреби. Изборот на соодветни обувки е многу важен за малите деца, бидејќи нивното стапало се уште се развива. Во раното детство, стапалата се меки и неоформени, така што носењето несоодветни обувки може да доведе до трајно оштетување, не само на стапалата, туку и на целокупното држење и одењето на детето. Погледнете какви обувки му се потребни на секое дете додека расте!</p> <p><strong>Совети за избор на обувки за деца</strong><br />Пред да стигнеме до различните видови обувки, има неколку универзални совети кои ќе ви помогнат да одберете:</p> <ul> <li class="text-alignjustify">Секогаш измерете ги стапалата на вашето дете пред да купите детски обувки / чевли. Доколку е потребно, можете да се консултирате со специјалист во продавница за детски обувки / чевли, кој ќе ви помогне да го одредите точниот број на обувки за детето.</li> <li class="text-alignjustify">Обувките не треба да бидат ниту премногу големи за да не се соблекуваат, ниту премногу мали за да не ги затегнат стапалата.</li> <li class="text-alignjustify">Предниот дел на обувките треба да биде поширок од петицата. Избегнувајте обувки со зашилен врв, бидејќи го ограничуваат просторот потребен на прстите за слободно движење.</li> <li class="text-alignjustify">Обувките треба да обезбедат поддршка на стапалата, особено околу петицата. Дури и сандалите треба да имаат затворена пета, особено за помалите деца.&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</li> <li class="text-alignjustify">Кога купувате детски обувки, треба да има приближно 1 см празен простор за движење на прстите.</li> <li class="text-alignjustify">Обувките треба да бидат лесни и да дозволат стапалото да гази природно. Уверете се дека ѓонот е флексибилен.</li> <li class="text-alignjustify">Влошките во обувките треба да бидат меки и нежни и да не ги потат стапалата.</li> <li class="text-alignjustify">Уверете се дека детските обувки имаат добра стабилност на различни површини. Ова е особено важно за зимски обувки - полувисоки чизми и чизми, како и за спортски обувки, во кои децата се најактивни.</li> <li class="text-alignjustify">Првите детски обувки треба да имаат тврд преден дел за да ги заштитат нежните прсти од повреди.</li> <li class="text-alignjustify">За помали деца, одберете обувки со лепенки, потоа можете да отидете на патент, и, конечно, - на врвките.</li> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;">Детските обувки треба да бидат изработени од природни материјали - тие се безбедни, им овозможуваат на нозете да дишат и да имаат многу подолг живот.</li> <li class="text-alignjustify">На децата им се потребни ортопедски чевли / обувки само ако има докажан медицински проблем што треба да се третира. Во сите други случаи, одберете квалитетни нормални чевли.</li> </ul> <p><strong>Првите обувки- Бебешките проодувалки</strong></p> <p>Бебешките проодувалки се првите обувки што завршуваат на ногата на детето, па затоа мора да бидат целосно безбедни и да го поддржуваат правилниот развој. Во последните 25 години, ние K&amp;K ги наметнавме Бебешките обувки како најдобар избор за мали деца. Тие се лесни е и меки. Предниот дел е изработен од микрофибер, ѓонот е направен од гума, има мека јака што го штити глуждот. Патентот поминува низ средината на обувката, што ги прави исклучително лесни за облекување. Овие обувки ја даваат неопходната слобода на движење на прстите и ги штитат стапалата од удари и повреди. Бебешките обувки на K&amp;K се изработени од целосно безбедни материјали за да се гарантира здравјето на децата. Покрај тоа, тие се многу лесни за чистење. С&egrave; што ви треба е вода и детергент. Нашите Бебешки проодувалки се првите обувки кои најнежно ќе се грижат за првите чекори на вашето дете!</p> <p><strong>Спортски обувки</strong><br />Штом детето научи да оди, тоа почнува да го открива и истражува светот на најактивниот начин - преку игра! Вклучува трчање, скокање, качување по разни површини. Првиот пријател во детските игри се удобни обувки! Тие треба да ги следат природните движења на малите стапала и да имаат чувство дека одите бос. Спортските обувки се најмногу експлоатирани од децата. Тие мора да имаат исклучително стабилен ѓон што обезбедува добра стабилност, да бидат лесни и флексибилни, изработени од природни материјали. За оваа цел, ние од K&amp;K го создадовме иновативниот систем на флексибилни чекори. Обезбедува флексибилност на ѓонот точно таму каде што е природното превиткување на стапалото кај детето. За помладите деца, спортските обувки мора добро да го подржуваат глуждот. За деца на училишна возраст можете да изберете сигурни спортско-елегантни чевли, обувки, полувисоки патики, патики.</p> <p><strong>Зимски обувки</strong><br />Зимската сезона претставува најмногу предизвици за детските обувки. Тие треба да бидат топли, водоотпорни и удобни за децата да можат да го поминат целиот ден со нив. Детските обувки и чизми мора да бидат изработени од природни материјали, по можност природна кожа. Ја задржува топлината во обувките, но во исто време да не ги поти стапалата. За суви стапала ние од K&amp;K ја користиме мембраната KKTex во полувисоките обувки и чизми на нашите деца. Тие имаат три слоја кои го штитат стапалото на детето дури и по цел ден играње на снег!</p> <p><strong>Летни обувки</strong><br />Во текот на летните месеци, најважно е ногата на детето да може да дише со обувките што сте ги одбрале. Можат да бидат сандали, влечки или апостолки. Сепак, важно е летните детски обувки да обезбедат стабилност, особено за помладите деца. Не само сандалите, туку и влечките и флип-апостолките треба да се прицврстат на глуждот за да не се лизгаат. Ова обезбедува поголема стабилност и безбедност при одење. Летните обувки се погодни за плажа, базен и за секоја друга авантура во вода.</p> <p>Обувки за дожд<br />Колку и да не сакаме, доаѓа ова време од годината, кога дождовите се секојдневие. Тогаш треба да размислите како да ги одржите суви нозете на малите непослушници. Гумените чизми доаѓаат на помош - најбезбедни обувки во дождливо време! Одберете ги оние со длабоки крампони, што даваат стабилност дури и на влажни и калливи површини. Запомнете дека гумени чизми треба да се носат со чорапи. Ова ќе ги заштити нозете од бактерии.</p> <p><strong>Обувки за вашето дете од K&amp;K<br /></strong></p> <p>За оние кои штотуку проодеа, за децата во градинка или за оние кои веќе одат на училиште, ние од K&amp;K нудиме најсоодветни obuvki! Веќе 25 години ги облекуваме децата со висококвалитетни обувки кои ги задоволуваат нивните индивидуални потреби!</p> <p>Ние обрнуваме внимание не само на изработката и материјалите, туку и на дизајнот на обувките, за да ги сакаат и родителите и децата. Ние веруваме дека секое дете заслужува смело да зачекори и да го открие светот со насмевка и удобни обувки / чевли!</p> <p></p>

Споредба на продукти