Поврзи се со нас:
071 219 955

Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив

Jul/27/2021

Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив

Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив

И на, најквалитетните обувки им треба малку време да се приспособат према стапалото, кога се сосема нови. Обично кога ќе добиеме нов пар обувки, едвај чекаме да ги облечеме и да одиме, но секогаш им приоѓаме со мала резерва и ги носиме кратко на почетокот. На овој начин, нашето стапало постепено се навикнува на обувката сè додека не омекне целосно. Да не заборавиме дека ова важи за сите деца! Нивните стапала и кожа се толку деликатни што бараат двојно поголема грижа и внимание. Дури и ако сте ги одбрале најудобните обувки изработени од меки природни материјали, одвојте време да бидете сигурни дека вашите нозе се чувствуваат навистина добро со нив.

Започнете од дома

Наш совет е да донесете правило: секогаш кога ќе земете нови обувки за вашето дете, прво носете ги по дома. Дали неколку минути или еден час - вие одлучувате. Нека трча и си игра со нив за да види како се чувствуваат неговите нозе. Добро е да ја повторите оваа „вежба“ дома 2-3 пати, и сега е време да бидете сигурни дека бројот и формата на обувката се точни.

Облечете чорапчиња

Да, уште по дома е добро да облечете чорапи и на моделите што генерално се носат боси, како што се детски сандали, флип апостолки, топлинки, папучи. На овој начин ќе избегнете директен контакт со сè уште тврдите облини и рабовите на чевлите - чорапата ќе служи како омекнувачка бариера и дополнително ќе ја заштити нежната детска кожа.

Излезете, но за кратко

Откако ќе ги исполните горенаведените услови, време е вашето дете да ги разгази новите обувки надвор. Прошетајте до блиската продавница или скокнете во паркот позади зграда. Избегнувајте да го испратите вашето дете цел ден да биде во сосема нови и неносени обувки.

Важно е да бидете со детето

Добро е свикнувањето на новите обувки да се случи под ваш надзор. Многу е лесно - направете ја прошетката послем работа или за време на викендот. Ако одлучите да излегувањето трае повеќе време, понесете резервен пар обувки. Од време на време прашајте го детето дали неговите обувки се удобни и проверете дали има црвенило на кожата наспроти рабовите. Ако забележите вакво нешто, направете пауза и облечете ги новите обувки повторно за два-три дена.

Всушност, целата „постапка“ за навикнување на новите обувки, покрај тоа што е важна, е брза и лесна. Потпрете се на сопственото искуство кое сте го имале со различни модели на обувки. Доволно е да им пристапите на новите обувки, на вашето дете како што би им пристапиле и на вашите. Откако ќе се осигурате дека трча и игра безгрижно со нив, готови сте!

Сега може да ги носи цел ден. :)

Коментари

Оваа статија сеуште нема коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив

Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив

Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нивИ на, најквалитетните обувки им треба малку време да се приспособат према стапалото, кога се со Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нивИ на, најквалитетните обувки им треба малку време да се приспособат према стапалото, кога се со 2021-07-27T17:41:18+02:00 Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив

<h1><span style="font-size: 14pt;">Нови обувки? Дајте им време на нозете да се навикнат на нив</span></h1> <p>И на, најквалитетните обувки им треба малку време да се приспособат према стапалото, кога се сосема нови. Обично кога ќе добиеме нов пар обувки, едвај чекаме да ги облечеме и да одиме, но секогаш им приоѓаме со мала резерва и ги носиме кратко на почетокот. На овој начин, нашето стапало постепено се навикнува на обувката с&egrave; додека не омекне целосно. Да не заборавиме дека ова важи за сите деца! Нивните стапала и кожа се толку деликатни што бараат двојно поголема грижа и внимание. Дури и ако сте ги одбрале најудобните обувки изработени од меки природни материјали, одвојте време да бидете сигурни дека вашите нозе се чувствуваат навистина добро со нив.</p> <h1><span style="font-size: 14pt;">Започнете од дома</span></h1> <p><span style="font-size: 12pt;">Наш совет е да донесете правило: секогаш кога ќе земете нови обувки за вашето дете, прво носете ги по дома. Дали неколку минути или еден час - вие одлучувате. Нека трча и си игра со нив за да види како се чувствуваат неговите нозе. Добро е да ја повторите оваа &bdquo;вежба&ldquo; дома 2-3 пати, и сега е време да бидете сигурни дека бројот и формата на обувката се точни.</span></p> <h1><span style="font-size: 14pt;">Облечете чорапчиња</span></h1> <p><span style="font-size: 12pt;">Да, уште по дома е добро да облечете чорапи и на моделите што генерално се носат боси, како што се детски сандали, флип апостолки, топлинки, папучи. На овој начин ќе избегнете директен контакт со с&egrave; уште тврдите облини и рабовите на чевлите - чорапата ќе служи како омекнувачка бариера и дополнително ќе ја заштити нежната детска кожа.</span></p> <h1><span style="font-size: 14pt;">Излезете, но за кратко</span></h1> <p><span style="font-size: 12pt;">Откако ќе ги исполните горенаведените услови, време е вашето дете да ги разгази новите обувки надвор. Прошетајте до блиската продавница или скокнете во паркот позади зграда. Избегнувајте да го испратите вашето дете цел ден да биде во сосема нови и неносени обувки.</span></p> <h1><span style="font-size: 14pt;">Важно е да бидете со детето</span></h1> <p><span style="font-size: 12pt;">Добро е свикнувањето на новите обувки да се случи под ваш надзор. Многу е лесно - направете ја прошетката послем работа или за време на викендот. Ако одлучите да излегувањето трае повеќе време, понесете резервен пар обувки. Од време на време прашајте го детето дали неговите обувки се удобни и проверете дали има црвенило на кожата наспроти рабовите. Ако забележите вакво нешто, направете пауза и облечете ги новите обувки повторно за два-три дена.</span></p> <p>Всушност, целата &bdquo;постапка&ldquo; за навикнување на новите обувки, покрај тоа што е важна, е брза и лесна. Потпрете се на сопственото искуство кое сте го имале со различни модели на обувки. Доволно е да им пристапите на новите обувки, на вашето дете како што би им пристапиле и на вашите. Откако ќе се осигурате дека трча и игра безгрижно со нив, готови сте!</p> <p>Сега може да ги носи цел ден. :)</p>

Споредба на продукти