Поврзи се со нас:
071 219 955

Што да правиме во градот со децата во лето?

21.08.2022 12:35:08

Што да правиме во градот со децата во лето?

Се уште не е време да го оставите летото да помине. Не очекуваат долги, топли и сончеви денови кои многумина од нас ќе ги поминат во град со децата. Не се грижете! Морето и планините се прекрасни, но во градот има и многу интересни и корисни работи. Подолу ги наведовме нашите омилени - се надеваме дека ќе ви бидат корисни.

Одете во парк или до најблиската планина

Дали сте размислувале дека најверојатно вашите семејни прошетки и игри на отворено се ограничени на неколку паркови и излетнички места кои ви се најзгодни? Ако е така, наш совет е да посетите некој далечен парк во кој никогаш не сте стапнале. Проучете ги, забележете ги и дејствувајте! Станете откривачи на ливади, езера, фонтани, игралишта, што и да помислите. Промените и новите искуства, дури и за малите, секогаш се инспиративни.

Присуствувајте на настани на отворено

Културните настани на отворено се одлична забава за најмалите! Претстави, мјузикли, концерти, кино, читања или презентации на книги за деца... Списокот продолжува - внимавајте што се случува во вашиот град и донесете ги најмалите кога можете. Ваквите блиски средби со уметноста се многу важни за нивниот развој. Покрај забавата, тие нема да престанат да учат нови работи и да ги развиваат своите креативни способности.

Посетете интересни музеи и галерии

Малите љубопитници ќе бидат многу среќни ако ги однесете да истражуваат од класични до поневообичаени музеи, зошто да не и галерии. Размислете за нивната возраст и поминете време во музеј за природна историја, историја или илузии. Дознајте дали нудат активности за деца како што се креативни работилници и придружете им се и вие.

За да ги задржите децата заинтересирани и да научат нешто во исто време, направете ја посетата како игра - дискутирајте, зачудете се на детски начин и... не задржувајте се долго. Дури и кратко ѕиркање во музеј и галерија е доволно за да се збогатат децата.

Направете своја креативна работилница

Летото е одлично и за креативна работилница на отворено. Одберете соодветно место во паркот - како место за излет или клупи - и направете план, прашувајќи ги и најмалите. Сликање? Приложни активности? Избор на игри? Сигурни сме дека ќе дојдете до одлични идеи кои можете да ги спроведете со децата и да го претворите денот во незаборавен. Друг плус да се биде надвор е тоа што можете да дивеете со бои, на пример, без страв од дамки на ѕидовите и таванот.

Забавувајте се со вода

Од базен со вода на надувување на терасата до игри со балони со вода, пиштоли за вода и се друго што ќе ви текне. Сега е време да ги оставите децата да дивеат со нивната омилена водена забава без да се грижите дали ќе настинат ако се намократ. Спремете ги потребните алатки и одете во дворот или паркот.

Вклучете нови спортски активности

Што не правевте  со децата? Дали сте играле тенис, фудбал, пинг-понг, фризби? Дали веќе сте ги научиле да возат велосипед и дали вие имате велосипед за да се возите заедно низ парковите? Со тротинет е исто така опција. Како и со скејт. Дискутирајте што сакате да пробате и направете го тоа - парковите се ваши. :)

Патики - одлични за градски активности

Еве време да размислите за удобните обувки за најмалите, со кои нивните стапала се чувствуваат што поудобно при долгите прошетки, и за време на разни игри или разни спортови.

Детските патики Reebok се совршено решение во овој случај, а во нашата продавници ќе најдете посебен избор од новата колекција на брендот. Моделите од култниот бренд се исклучително лесни, удобни и дишат, а децата нема да ги симнат од нога. И, се разбира, тие имаат врвен тренд дизајн за да одговараат на свежите детски комбинации - од секојдневни до повеќе специјални настани.

Дали успеавме да ја разгориме вашата фантазија и да ве натераме да направите интересен план за попладне или викенд? Бидете сигурни дека децата ќе го ценат тоа и дека ќе имате супер забавни и значајни времиња заедно! Затоа што градот нуди безброј забави, се додека сме љубопитни и инвентивни. Влезете во нив и искористете го максимумот од остатокот од летото. И не заборавајте удобни обувки за поддршка на детските стапала на дневна основа.

Коментари

Оваа статија сеуште нема коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Што да правиме во градот со децата во лето?

Што да правиме во градот со децата во лето?

Се уште не е време да го оставите летото да помине. Не очекуваат долги, топли и сончеви денови кои многумина од нас ќе ги поминат во град со децата. Не се Се уште не е време да го оставите летото да помине. Не очекуваат долги, топли и сончеви денови кои многумина од нас ќе ги поминат во град со децата. Не се 2022-08-21T12:35:12+02:00 Што да правиме во градот со децата во лето?

<p><span style="font-size: 10pt;">Се уште не е време да го оставите летото да помине. Не очекуваат долги, топли и сончеви денови кои многумина од нас ќе ги поминат во град со децата. Не се грижете! Морето и планините се прекрасни, но во градот има и многу интересни и корисни работи. Подолу ги наведовме нашите омилени - се надеваме дека ќе ви бидат корисни.</span></p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Одете во парк или до најблиската планина</span></h1> <p><span style="font-size: 10pt;">Дали сте размислувале дека најверојатно вашите семејни прошетки и игри на отворено се ограничени на неколку паркови и излетнички места кои ви се најзгодни? Ако е така, наш совет е да посетите некој далечен парк во кој никогаш не сте стапнале. Проучете ги, забележете ги и дејствувајте! Станете откривачи на ливади, езера, фонтани, игралишта, што и да помислите. Промените и новите искуства, дури и за малите, секогаш се инспиративни.</span></p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Присуствувајте на настани на отворено</span></h1> <p><span style="font-size: 10pt;">Културните настани на отворено се одлична забава за најмалите! Претстави, мјузикли, концерти, кино, читања или презентации на книги за деца... Списокот продолжува - внимавајте што се случува во вашиот град и донесете ги најмалите кога можете. Ваквите блиски средби со уметноста се многу важни за нивниот развој. Покрај забавата, тие нема да престанат да учат нови работи и да ги развиваат своите креативни способности.</span></p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Посетете интересни музеи и галерии</span></h1> <p>Малите љубопитници ќе бидат многу среќни ако ги однесете да истражуваат од класични до поневообичаени музеи, зошто да не и галерии. Размислете за нивната возраст и поминете време во музеј за природна историја, историја или илузии. Дознајте дали нудат активности за деца како што се креативни работилници и придружете им се и вие.</p> <p>За да ги задржите децата заинтересирани и да научат нешто во исто време, направете ја посетата како игра - дискутирајте, зачудете се на детски начин и... не задржувајте се долго. Дури и кратко ѕиркање во музеј и галерија е доволно за да се збогатат децата.</p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Направете своја креативна работилница</span></h1> <p><span style="font-size: 10pt;">Летото е одлично и за креативна работилница на отворено. Одберете соодветно место во паркот - како место за излет или клупи - и направете план, прашувајќи ги и најмалите. Сликање? Приложни активности? Избор на игри? Сигурни сме дека ќе дојдете до одлични идеи кои можете да ги спроведете со децата и да го претворите денот во незаборавен. Друг плус да се биде надвор е тоа што можете да дивеете со бои, на пример, без страв од дамки на ѕидовите и таванот.</span></p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Забавувајте се со вода</span></h1> <p><span style="font-size: 10pt;">Од базен со вода на надувување на терасата до игри со балони со вода, пиштоли за вода и се друго што ќе ви текне. Сега е време да ги оставите децата да дивеат со нивната омилена водена забава без да се грижите дали ќе настинат ако се намократ. Спремете ги потребните алатки и одете во дворот или паркот.</span></p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Вклучете нови спортски активности</span></h1> <p><span style="font-size: 10pt;">Што не правевте&nbsp; со децата? Дали сте играле тенис, фудбал, пинг-понг, фризби? Дали веќе сте ги научиле да возат велосипед и дали вие имате велосипед за да се возите заедно низ парковите? Со тротинет е исто така опција. Како и со скејт. Дискутирајте што сакате да пробате и направете го тоа - парковите се ваши. :)</span></p> <h1><span style="font-size: 12pt;">Патики - одлични за градски активности</span></h1> <p><span style="font-size: 10pt;">Еве време да размислите за удобните обувки за најмалите, со кои нивните стапала се чувствуваат што поудобно при долгите прошетки, и за време на разни игри или разни спортови.</span></p> <p><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://k-k.mk/vendor/reebok">Детските патики Reebok</a> се совршено решение во овој случај, а во нашата продавници ќе најдете посебен избор од новата колекција на брендот. Моделите од култниот бренд се исклучително лесни, удобни и дишат, а децата нема да ги симнат од нога. И, се разбира, тие имаат врвен тренд дизајн за да одговараат на свежите детски комбинации - од секојдневни до повеќе специјални настани.</span></p> <p><span style="font-size: 10pt; font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Дали успеавме да ја разгориме вашата фантазија и да ве натераме да направите интересен план за попладне или викенд? Бидете сигурни дека децата ќе го ценат тоа и дека ќе имате супер забавни и значајни времиња заедно! Затоа што градот нуди безброј забави, се додека сме љубопитни и инвентивни. Влезете во нив и искористете го максимумот од остатокот од летото. И не заборавајте удобни обувки за поддршка на детските стапала на дневна основа.</span></p>

, , , , ,
Споредба на продукти