Поврзи се со нас:
071 219 955

ЗОШТО ДЕЦАТА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ОБУВКИ КОИ ВЕЌЕ СЕ НОСЕНИ!

Jul/ 3/2020

ЗОШТО ДЕЦАТА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ОБУВКИ КОИ ВЕЌЕ СЕ НОСЕНИ!

ЗОШТО ДЕЦА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ КОРИСТЕНИ ОБУВКИ
Многу родители користат ОБУВКИ за своето дете од најблиските или ги користат помалите од своето постаро дете. Оваа практика на „доносување“ воопшто не е лоша и понекогаш заштедува време и пари, но треба да знаеме нешто многу важно. За разлика од облеката, при изборот за обувки поготово на бебиња на кои стапалото почнува да им се оформува, не е соодветно да се потпрете на претходно користените обувки.
Еве две од најважните причини зошто треба да внимавате на ова прашање:
Обувките со текот на времето се оформуваат према стапалото на првиот кој ги носел и тоа веќе не е нова обувка.
Со текот на времето, секоја обувка ја губи својата оригинална форма на "калапот", и не е само затоа што старее. Ова е нормален процес, дури и кога обувките се квалитетни, изработени од природни материјали. Обувките се прилагодуваат во форма на стапалото. Секој од нас има различно одење и обувките се извиткуваат и гребеат и оштетуваат индивидуално. Носените обувки се веќе оформени према стапалото на тој што прв ги носел односно тие ќе бидат деформирани. Овој деформитет се пренесува на следното дете и може да предизвика промена во одењето, дури и да ги искривува нозете.
Ризик од алергија или габа.
Без оглед колку пати сте ја испрале или дезинфицирале претходно облечена туѓа обувка, треба да бидете свесни дека постои ризик од габични инфекции. За жал, габичните инфекции се многу упорни. Ако сте земале обувќи кои веќе се носени од друг или сте купиле втора употреба, Вие не сте свесни за тоа како се третирани или какви кожни проблеми имал предходниот кој ги носел.
Препорачуваме секој родител да води голема грижа и да донесе добра проценка при изборот на обувки за своето дете, особено во раните години - периодот во кој се формира стапалото и се формира правилното одење.

Коментари

Оваа статија сеуште нема коментари

Остави коментар

Блог

Блог

ЗОШТО ДЕЦАТА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ОБУВКИ КОИ ВЕЌЕ СЕ НОСЕНИ!

ЗОШТО ДЕЦАТА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ОБУВКИ КОИ ВЕЌЕ СЕ НОСЕНИ!

ЗОШТО ДЕЦА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ КОРИСТЕНИ ОБУВКИМногу родители користат ОБУВКИ за своето дете од најблиските или ги користат помалите од своето постаро дете ЗОШТО ДЕЦА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ КОРИСТЕНИ ОБУВКИМногу родители користат ОБУВКИ за своето дете од најблиските или ги користат помалите од своето постаро дете 2020-07-03T19:55:56+02:00 ЗОШТО ДЕЦАТА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ОБУВКИ КОИ ВЕЌЕ СЕ НОСЕНИ!

<div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span class="_4yxo" style="font-weight: 600; font-family: inherit;"></span></div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span class="_4yxo" style="font-weight: 600; font-family: inherit;">ЗОШТО ДЕЦА НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ КОРИСТЕНИ ОБУВКИ</span></div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Многу родители користат ОБУВКИ за своето дете од најблиските или ги користат помалите од своето постаро дете. Оваа практика на &bdquo;доносување&ldquo; воопшто не е лоша и понекогаш заштедува време и пари, но треба да знаеме нешто многу важно. За разлика од облеката, при изборот за обувки поготово на бебиња на кои стапалото почнува да им се оформува, не е соодветно да се потпрете на претходно користените обувки.</div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span class="_4yxo" style="font-weight: 600; font-family: inherit;">Еве две од најважните причини зошто треба да внимавате на ова прашање:</span></div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Обувките со текот на времето се оформуваат према стапалото на првиот кој ги носел и тоа веќе не е <span class="_4yxo" style="font-weight: 600; font-family: inherit;">нова обувка</span>.</div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Со текот на времето, секоја обувка ја губи својата оригинална форма на "калапот", и не е само затоа што старее. Ова е нормален процес, дури и кога обувките се квалитетни, изработени од природни материјали. Обувките се прилагодуваат во форма на стапалото. Секој од нас има различно одење и обувките се извиткуваат и гребеат и оштетуваат индивидуално. Носените обувки се веќе оформени према стапалото на тој што прв ги носел односно тие ќе бидат деформирани. Овој деформитет се пренесува на следното дете и може да предизвика промена во одењето, дури и да ги искривува нозете.</div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"><span class="_4yxo" style="font-weight: 600; font-family: inherit;">Ризик од алергија или габа.</span></div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Без оглед колку пати сте ја испрале или дезинфицирале претходно облечена туѓа обувка, треба да бидете свесни дека постои ризик од габични инфекции. За жал, габичните инфекции се многу упорни. Ако сте земале обувќи кои веќе се носени од друг или сте купиле втора употреба, Вие не сте свесни за тоа како се третирани или какви кожни проблеми имал предходниот кој ги носел.</div> <div class="_2cuy _3dgx _2vxa" style="direction: ltr; text-align: left; white-space: pre-wrap; box-sizing: border-box; margin: 0px auto 28px; width: 700px; overflow-wrap: break-word; font-family: Georgia, serif; color: #1c1e21; font-size: 17px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Препорачуваме секој родител да води голема грижа и да донесе добра проценка при изборот на обувки за своето дете, особено во раните години - периодот во кој се формира стапалото и се формира правилното одење.</div>

Споредба на продукти