Поврзи се со нас:
071 219 955

Мени
Мени

Сортирање

Производители

Вид

Ценовен дијапазон

броеви:

БЕБЕШКИ ПРООДУВАЛКИ

БЕБЕШКИ ПРООДУВАЛКИ

Се што треба да знаете при изборот на проодувалки   Првите чекори на детето се многу возбудлив настан за секој родител! Ова е време кога децата почнуваат активно да го истражуваат светот и да се развиваат, физички и психички. Затоа, им треба сигурен помошник во првите чекори, имено бебешки обувки или проодувалки. Можете исто така да ги најдете со името „бебешки чизми“. Ова се првите обувки што завршуваат на ногата на детето и затоа барањата за нив се највисоки! Погледнете на што треба да обрнете внимание при избор на квалитетни бебешки обувки  за вашето дете. Кога е време за обувки за проодување? Во текот на животот, изодуваме растојание еднакво на три до четири пати поголема од обемот на светот. Децата интуитивно знаат кога е време да ги направат своите први чекори. Во повеќето случаи, ова се случува помеѓу осмиот и дванаесеттиот месец. Потоа доаѓа време за бебешките проодувалки. Добро е детето да повремено да оди босо, но за да може да истражува и полесно да прооди ќе му требаат соодветни бебешки обувки. Обувки за проодување - зошто се тие толку важни? Детските стапала ја носат целата тежина на телото, па затоа е важно да бидат добро заштитени и да чекорат правилно. Токму за оваа цел се создадени обувките за проодување. Со секој изминат чекор, тие помагаат да се зајакнат стапалата на детето, нозете стануваат посилни и постабилни, истовремено задржувајќи ја нивната флексибилност. Правилните обувки за проодување им помагаат на децата да се движат лесно. За да растат здрави, потребно е да се  движат со обувки за проодување кои совршено се вклопуваат на нивните нозе. Тие се нивна сигурна поддршка што го поддржува нивниот природен развој. Обувки за проодување  за нормален развој Бебешките стапала се формираат со текот на времето. Нормално е нозете да бидат рамни на почетокот и нивниот лак да се развива долго време. Затоа, изборот на соодветни обувки за проодување е толку важен. Тие го поддржуваат развојот, подобрувањето и обликувањето на стапалото.   Паралелно со прави

Се што треба да знаете при изборот на проодувалки

Првите чекори на детето се многу возбудлив настан за секој родител! Ова е време кога децата почнуваат активно да го истражуваат светот и да се развиваат, физички и психички. Затоа, им треба сигурен помошник во првите чекори, имено бебешки обувки или проодувалки. Можете исто така да ги најдете со името „бебешки чизми“. Ова се првите обувки што завршуваат на ногата на детето и затоа барањата за нив се највисоки! Погледнете на што треба да обрнете внимание при избор на квалитетни бебешки обувки  за вашето дете.

Види повеќе:

Кога е време за обувки за проодување?

Во текот на животот, изодуваме растојание еднакво на три до четири пати поголема од обемот на светот. Децата интуитивно знаат кога е време да ги направат своите први чекори. Во повеќето случаи, ова се случува помеѓу осмиот и дванаесеттиот месец. Потоа доаѓа време за бебешките проодувалки. Добро е детето да повремено да оди босо, но за да може да истражува и полесно да прооди ќе му требаат соодветни бебешки обувки.

Обувки за проодување - зошто се тие толку важни?

Детските стапала ја носат целата тежина на телото, па затоа е важно да бидат добро заштитени и да чекорат правилно. Токму за оваа цел се создадени обувките за проодување. Со секој изминат чекор, тие помагаат да се зајакнат стапалата на детето, нозете стануваат посилни и постабилни, истовремено задржувајќи ја нивната флексибилност. Правилните обувки за проодување им помагаат на децата да се движат лесно. За да растат здрави, потребно е да се  движат со обувки за проодување кои совршено се вклопуваат на нивните нозе. Тие се нивна сигурна поддршка што го поддржува нивниот природен развој.

Обувки за проодување  за нормален развој

Бебешките стапала се формираат со текот на времето. Нормално е нозете да бидат рамни на почетокот и нивниот лак да се развива долго време. Затоа, изборот на соодветни обувки за проодување е толку важен. Тие го поддржуваат развојот, подобрувањето и обликувањето на стапалото.

Паралелно со правилната моторна функција кај децата се развива ментална активност. Од моментот кога децата ќе започнат да го истражуваат светот околу нив, во исправена положба, им требаат квалитетни чевли за одење. Тие се гаранција за комплексен и правилен развој.

Внимание! Имајте на ум дека 98% од сите деца се родени со здрави стапала. Повеќето повреди поврзани со нив се предизвикани во раното детство од недостаток на движење и несоодветни обувки. Колку повеќе вашето дете оди, трча и си игра со вистинските обувки за проодување, неговите стапала стануваат посилни и посилни!

Кои треба да бидат вистинските обувки за проодување?

Најдобро е да се оди бос, бидејќи тоа помага да се изгради лакот на стапалото и да се зајакнат глуждовите. Сепак, ова е можно само дома или во затворен простор. Остатокот од времето ви требаат соодветни обувки за проодување. Еве што да барате при избор на еден:

 • Обувките за проодување мора да бидат флексибилни. Ова значи дека можете да ги почувствувате прстите на детето преку нив.
 • Одберете обувки за проодување кои се направени од материјали кои дишат и не ги спуруваат детските стапала.
 • Ѓоновите на обувките за проодување мора да бидат стабилни и да не се лизгаат. Покрај тоа, тие мора лесно да се свиткуваат.
 • Обувките за проодување треба да бидат добро обложени и меки одвнатре, особено во областа на петицата и околу глуждовите. Ова ќе му даде стабилна поддршка на вашето дете додека се движи.
 • Побарајте обувки за проодување кои лесно се облекуваат и не се лизгаат додека детето се движи.
 • Треба да има мало растојание за слободно движење на стапалото. Прстите не треба да се притискаат.
 • Ако детето е здраво, обувките за проодување треба да бидат анатомски, да ги следат природните облини на стапалата, а не ортопедски, бидејќи тие се користат само во присуство на проблем.
 • Најважно е обувките за проодување да бидат во вистинскиот број. За да одредите најпрецизно, измерете ја должината на влошката. Кај по-квалитетните обувки за проодување, влошката се отстранува и можете директно да ја ставите ногата на неа.

Обувки за проодување од K&K

Обувките за проодување, по познати како Бебешки обувки, се Најпознатиот производ на брендот K&K. Секое второ дете во Македонија оди со нив! Покрај тоа, обувките за проодување се создадени специјално за малите деца, земајќи ја предвид нивната анатомија! Обувки за проодување K&K ви гарантираат квалитет, стабилност и привлечен дизајн. Погледнете ги нивните главни специфики:

 • Тие имаат мека јака што го штити глуждот од несакани повреди.
 • Обувките за проодување се изработени од микрофибер, кој е отпорен на абење и лесен за чистење.
 • Обувките за проодување имаат патент преку стапалото за полесно, побрзо и поудобно носење.
 • Тие имаат подвижна влошка за полесно мерење на точниот број обувки, на вашето дете.
 • Тие имаат широк и кружен преден дел, што обезбедува доволно простор за меките бебешки прсти.
 • Обувките за проодување се исклучително лесни за да бидат што е можно поудобни за малите стапала.
 • Обувките за проодување имаат гумен ѓон што спречува лизгање и ги следи природните движења на стапалото.
 • Дури и клучот на патентите се изработени од специјална пластика и ги исполнуваат специфичните барања за детска стока.
 • Обувките за проодување се лесни за одржување. Тие можат да се чистат со детергент и вода, така што го задржуваат својот добар изглед дури и по подолга употреба.

Зошто да одберете обувки за проодување од K&K

Заедно со педијатри и ортопеди, специјалистите во производството на „Колев и Колев“ создаваат обувки што ги задоволуваат специфичните потреби на децата во овој важен период. Нашите иновативни обувки се лесни, меки и исклучително стабилни. Она што најмногу го цениме кога создаваме обувки за проодување е удобност и безбедност.

Ние работиме само со високо квалитетни материјали кои не содржат хром и никел. Секој детал го одбираме со внимание и грижа кон најмалите, така што тие ќе растат без никаков ризик по нивното здравје. Изборот на обувки за проодување

од брендот „ K&K “ дава убаво чувство кај родителот за сигурност на првите чекори на детските стапала.

Покрај тоа, нашите обувки за проодување имаат атрактивен дизајн. Секоја година нашите дизајнери развиваат нови сезонски колекции, следејќи ги светските трендови. Нашата мисија е да создадеме квалитетни и сигурни обувки за проодување за сите деца, така што тие ќе растат самоуверени и среќни!

Споредба на продукти