Поврзи се со нас:
071 219 955

Мени
Мени

Сортирање

Производители

Вид

Ценовен дијапазон

броеви:

ДЕТСКИ ОБУВКИ

ДЕТСКИ ОБУВКИ

На што треба да внимаваме при изборот на детските обувки? По возбудата од првите чекори на бебето, доаѓаат нови предизвици. Ако вашето дете веќе оди стабилно и го надраснало времето за бебешки проодувалки, тогаш е време за детските обувки! Тие му даваат чувство на стабилност и самодоверба на секое дете да трча, да скока и да игра надвор. Квалитетните обувки за бебиња им помагаат на нозете да се зајакнат и поцврсто да чекорат на различни површини - камења, песок, дури и шумски патеки или улички во паркот. Помогнете му на вашето дете да го открие светот околу него со вистинските обувки! Тие се неговата поддршка, но и неговата трамболина кон светот на големите. Правилниот избор на првите обувки е исклучително важен за здрав развој на секое дете. Секако, најдобро е децата да одат боси, но тоа не може да се случува постојано, особено надвор. Тогаш им требаат безбедни обувки за да ги заштитат своите стапала! Кои се најдобрите први обувки? Потребни ви се првите детски обувки со кои детето навистина може да се движи надвор, а не само да се вози во количката, откако тоа ќе почне да оди самостојно. Соодветните обувки треба да се флексибилни. Тие мора да бидат изработени од материјали кои дишат и не смеат да содржат пластика. Препорачливо е да купите обувки  кои се по долги 7-10 мм од стапалото на детето. Задожително треба да ги измерите на двете нозе, бидејќи во овој период не е невообичаено едната нога да биде различна по големина од другата. Само вистинските обувки за малите дечиња, можат да помогнат во подобрувањето на рамнотежата, држењето и координацијата на детето, затоа не правете компромиси за нивниот квалитет. Запомнете дека најважната работа при изборот на обувки тие да бидат удобни и функционални. На што да внимавате при избор на обувки за малите дечиња? Постојат неколку основни критериуми кои обувките за малите дечиња, мора да ги исполнуваат за да бидат што е можно побезбедни за нивните кревки стапала. Детските обувки треба да одговараат совршено на стапалото - и

Зошто детските обувки се толку важни

за правилен развој?

 

 

Како што растат малите деца, нивните детски обувки потребно е шесто да се променат со нови. Причината за ова не е само растот на нозете, туку и промената на начините на движење на децата. Ова е периодот, кога на родителите им треба точна информација и стручен совет, за избор на најсоодветни детски обувки. Во оваа статија ќе дознаете како растат малите стапала, кои се најсоодветните детски обувки и на што да обрнете внимание при нивно одбирање.

Види повеќе:


Како растат малите стапала?

 

Растот на стапалата на децата е индивидуален и многу брз. Нозете на малите деца можат да растат за 2,5 см годишно на возраст од 4 до 6 години. Затоа е подобро сами да ја измерите вистинската големина на стапалото пред да купите детски обувки. Фазите на раст кај момчињата обично траат до 15 години, додека кај девојчињата тие често завршуваат за 13 години.

 

Колку простор за раст му требаат во обувките на детето?

 

Повеќето родители бараат детски обувки, кои имаат многу простор за раст на стапалата. Една од причините е, тоа што на овој начин децата ќе ги носат своите нови детски обувки подолго време. Важно е да не се претерува, за да детето не оди во преголеми детски обувки. При мерење на должината на стапалото, додадете уште 10-12 мм празен простор на прстите - така ќе најдете совршен број на детски обувки. Се разбира, тие мора да бидат измерени на детето и да процените дали може слободно да се движи со нив.

 

Внимание! Несоодветните детски обувки можат да доведат до деформитети на стапалата и други сериозни здравствени проблеми. На малите стапала им треба доволно простор за да растат. Честопати децата не чувствуваат кога детските обувки ги притискаат на прстите, бидејќи нивната коска е се уште многу мека и не е многу чувствителна.

 

Што да избегнувате при избор на детски чевли?

 

Сигурни сме дека барем еднаш сте си го поставиле ова прашање. Освен што треба да ја процените вистинската големина, така што детските обувки да не се ниту премногу големи, ниту премногу мали, треба да имате предвид и други работи. Ќе обрнеме внимание на најчестите грешки при изборот на детски обувки.

  • Тврдите обувки – тие се вистински тест за стапалата. Не само ако се мали детски обувки, туку и тврдите обувки го попречуваат процесот на развој на стапалата. Фактот дека стапалото влегува во детските обувки не е критериум дека тие се соодветни. Ако детските обувки се премногу тврди, може да предизвикаат свиткување на стапалата. Ова се одразува на грбот и целото држење на детето.
  • Тешките обувки – лесно ќе ги препознаете, затоа што децата стануваат потромави со нив и им е тешко да ги кренат нозете. Детските обувки треба да бидат лесни и да не пречат во природните движења. Правилните детски обувки создаваат чувство дека одите како бос.
  • Обувки кои потат – тие се многу штетни за стапалата, бидејќи доведуваат до потење и појава на разни инфекции и габи. Детските обувки не само што треба да имаат доволно простор, за стапалото да дише, туку и да бидат изработени од природни материјали. Се препорачува вистинска кожа, која што овозможува кожата на нозете да дише. Синтетичките материјали, или меѓу народот познати како вештачка кожа ги потат стапалата.
  • Несоодветна форма – некои деца имаат помеки стапала, а други потесни, ова е важна карактеристика што треба да ја земете во предвид и при изборот на детски обувки. Должината не е единствениот показател, дека обувката е соодветна за вашето дете. Бидете сигурни дека детските обувки одговараат на формата на стапалото, за да нема изобличувања во иднина.
  • Гумени чизми за секојдневна употреба – овој тип на детски обувки е добро да се носат само кога надвор е навистина многу влажно. Колку и да се добри гумените чизми, тие немаат својства за дишење и ги потат стапалата повеќе од сите другите видови детски обувки.

Зошто не е добро да се носат користени детски чевли?

Ако имате две или повеќе деца, веројатно сте во искушение да им ги дадете, да ги доносат обувките од своите браќа и сестри. Тие веројатно ги носеле кратко и навистина изгледаат како нови, но дефинитивно не е добро децата да носат користени обувки, видете зошто:

  • Деформација на детските обувки – внатрешноста на детските обувки е веќе деформирана од стапалата на нејзиниот прв сопственик, и како што знаете, нема две деца кои имаат сосема идентични стапала. Користените детски обувки можат да предизвикаат искривувања.
  • Ѓонот направил одредена форма – и внатрешната и надворешната страна на детските обувки,веќе направиле одредена форма на местата каде што стапалото е најтешко. Повторно, ова не е добро за нозете и одењето на детето.
  • Ризик од алергија или габична инфекција – дури и ако користените детски обувки се совршено исчистени и дезинфицирани, ова не го спречува ризикот од развој на габични инфекции. Проблемот е што тие се крајно тврдоглави.

Ве советуваме да бидете исклучително внимателни при изборот на детски чевли. Годините, во кои децата растат и се развиваат не се време за експериментирање. Периодот, во кој се формира стапалото и правилното одење, е исклучително важно за понатамошниот развој на детето.


Детски обувки од K&K

 

Нашата компанија каде се произведува K&K има повеќе од 25 години искуство и е лидер на пазарот за детски обувки во Бугарија. Нашата компанија ги создаде и наметна бебешките обувки, наменети за проодување, создадени специјално за најмалите. Кај нас ќе најдете се, од спортски, до елегантни детски обувки, сандали, чизми и чизми до глужд, патики, влечки и апостолки. Сите тие се изработени со грижа и внимание на правилниот развој на децата.

 

Нашите специјалисти го создадоа технолошки новиот систем на флекси степ, кој е присутен во детските обувки за деца и адолесценти. Обезбедува максимална пластичност во областа на природно виткање на стапалото и дава чувство дека одите бос.

 

Зимски детски обувки - полувисоки чизми  и чизми, имаат посебна мембрана KKTEX, која ги одржува нозете суви, а истовремено им овозможува да дишат. Дури и ако детските обувки изгледаат влажни однадвор, тие се топли и целосно суви одвнатре.

 

Ние специјално дизајнираме детски обувки за пофини и меки стапала. Ние се придржуваме до индивидуалните фази на раст на стапалото на детето и користиме само квалитетни и високотехнолошки материјали. Компанијата Колев и Колев каде што се произведува K&K вработуваат обучени специјалисти кои го спроведуваат целиот циклус од моделирање на обувки до готов производ. На овој начин можеме да гарантираме беспрекорен квалитет на сите наши обувки за деца, така што секое дете може да игра и да го открива светот лесно!

Споредба на продукти