Поврзи се со нас:
071 219 955

Мени
Мени

Сортирање

Производители

Вид

Ценовен дијапазон

броеви:

ДЕТСКИ САНДАЛИ

ДЕТСКИ САНДАЛИ

Избор на сандали за деца - совети од експерти Сонцето. Летото. И време за нови сандали за деца. Ако се уште не сте го направиле вашиот избор, добро е да ја прочитате оваа статија. Ние ќе ви дадеме насоки како полесно да одберете, сандали за деца. Ќе споделиме вредни совети од нашата пракса и, се надеваме, ќе одговориме на многу прашања поврзани со изборот на сандали за деца, кои ве загрижуваат. 5 критериуми, кои детските сандали треба да ги исполнуваат  Детските сандали треба да бидат удобни. Што значи тоа? Не е доволно да се има точниот број. При избор на детски сандали, обрнете внимание на обликот на сандалата и особено на ѓонот. Други фактори кои влијаат на удобноста на сандалите за деца се: материјалите и начинот на прицврстување. Детските сандали мора да имаат подржка кај  петата. Осигурете се дека сандалите имаат прерамка околу петицата или глуждот што не е ниту премногу тесна ниту премногу лабава. Каишката, дава поддршка на децата во секое движење и е задолжителна, особено за детски сандали кај помалите деца. Прилагодливост - ова е уште една многу важна информација при избор на детски сандали. Прилагодливоста е поврзана со начините на прицврстување на сандалите и можноста за прилагодување на затегнувањето. Најдобро кај детските сандали, да имаат велкро лепенки за побрзо и полесно облекување и соблекување. Ова им овозможува на детските сандали, да се прилагодуваат на ширината на стапалата на вашето дете. Детските сандали треба да бидат лесни. Идеален пар сандали за летото е оној што создава чувство на леснотија и флексибилност. Дозволете им на вашите деца да играат, да скокаат и да танцуваат, на тој начин ќе може да им одберете, детски сандали кои го следат секој нивен потег! Детските сандали треба да бидат изработени од материјали, што дишат. Во лето, малите стапала се активни нон стоп, затоа ви требаат сандали што ќе им овозможат на стапалата да дишат. За таа цел, секогаш одберете детски сандали изработени од природни материјали. Меката природна кожа е исто

Избор на сандали за деца - совети од експерти

Сонцето. Летото. И време за нови сандали за деца. Ако се уште не сте го направиле вашиот избор, добро е да ја прочитате оваа статија. Ние ќе ви дадеме насоки како полесно да одберете, сандали за деца. Ќе споделиме вредни совети од нашата пракса и, се надеваме, ќе одговориме на многу прашања поврзани со изборот на сандали за деца, кои ве загрижуваат.

Види повеќе:

5 критериуми, кои детските сандали треба да ги исполнуваат 

Детските сандали треба да бидат удобни. Што значи тоа? Не е доволно да се има точниот број. При избор на детски сандали, обрнете внимание на обликот на сандалата и особено на ѓонот. Други фактори кои влијаат на удобноста на сандалите за деца се: материјалите и начинот на прицврстување.

 1. Детските сандали мора да имаат подржка кај  петата. Осигурете се дека сандалите имаат прерамка околу петицата или глуждот што не е ниту премногу тесна ниту премногу лабава. Каишката, дава поддршка на децата во секое движење и е задолжителна, особено за детски сандали кај помалите деца.
 2. Прилагодливост - ова е уште една многу важна информација при избор на детски сандали. Прилагодливоста е поврзана со начините на прицврстување на сандалите и можноста за прилагодување на затегнувањето. Најдобро кај детските сандали, да имаат велкро лепенки за побрзо и полесно облекување и соблекување. Ова им овозможува на детските сандали, да се прилагодуваат на ширината на стапалата на вашето дете.
 3. Детските сандали треба да бидат лесни. Идеален пар сандали за летото е оној што создава чувство на леснотија и флексибилност. Дозволете им на вашите деца да играат, да скокаат и да танцуваат, на тој начин ќе може да им одберете, детски сандали кои го следат секој нивен потег!
 4. Детските сандали треба да бидат изработени од материјали, што дишат. Во лето, малите стапала се активни нон стоп, затоа ви требаат сандали што ќе им овозможат на стапалата да дишат. За таа цел, секогаш одберете детски сандали изработени од природни материјали. Меката природна кожа е исто така најудобна за носење.
 5. Ѓонот, треба да е изработен од материјали кои не се лизгаат.

Детски сандали според возраста

Знаеме дека секое дете има индивидуални потреби. При изборот на сандали за деца, најважно е да разберете кои се тие. Ако ви е тешко да го направите ова сами, во кое нема ништо лошо и невообичаено, можете да се консултирате со професионалните консултанти во продавниците за детски обувки. Сепак, постојат некои основни правила при избор на детски сандали во зависност од возраста. Погледнете кои се тие:

 • За деца до 2 години - им треба поголема поддршка и стабилност, затоа одберете детски сандали кои цврсто го држат глуждот без да го стискаат. Бидејќи децата, се уште не ги координираат добро своите движења, гледајте детските сандали да бидат затворени во пределеот кај прстите. Тие ќе ги заштитат од удари или сопнување.
 • За деца над 2 години - можете да си дозволите да бидат отворени, во предниот дел и во задниот дел од детската сандала, сето тоа зависи од индивидуалната моторика на детето. Целосно отворените санадали овозможуваат многу подобра вентилација, и стапалата се најслободни. Во исто време, сепак, во таквиот тип на сандали детските стапала се нај-незаштитени.

Совети за избор на детски сандали

Родители, знаеме, дека изборот на детски сандали за мало дете е тешка задача, особено ако тоа не сака да ви помогне. За многу деца, купувањето обувки не е нај-интересното искуство. Покрај тоа, за нив е тешко да проценат дали детските сандали им се удобни, ниту можат да објаснат што не е во ред со нив. Следете ги овие совети при изборот на детски сандали и тие ќе ви помогнат полесно да се справите со оваа задача.

Одберете специјализирани продавници за детски обувки, вклучително и детски сандали. Таму, персоналот е специјализиран за работа со деца и може да ви даде точни насоки.

 • Измерете ги сандалите за деца навечер, бидејќи нозете отекуваат преку ден.
 • Нека не ве залажува атрактивниот изглед на сандали за деца. Како прво, проверете дали ги имаат сите критериуми за квалитет, што веќе ги споделивме со вас. Освен ако не се за некој навистина важен настан, на децата не им требаат премногу свечени детски сандали. Поважно е дека тие се пријатни за детските игри.
 • Измерете ги стапалата на детето (должина и ширина) додека сте во исправена положба пред да отидете кон купување детски сандали. Ова ќе ви олесни да го одредите точниот број. Нормално е едната нога да биде поголема за неколку милиметри од другата. Одберете детски сандали кои лесно можат да ја соберат и поголемата нога.
 • Никогаш не зимајте премногу големи или премногу мали детски сандали, бидејќи тие ќе создадат непријатност и проблеми во иднина.
 • Не прибегнувајте кон ортопедски сандали за деца, освен ако вашето дете нема докажан медицински проблем и има потреба од лекување. Со нормални и здрави стапала, на децата им требаат само удобни обувки.

Како да ги одржувате детските сандали?

И на детските сандали им треба грижа и соодветно одржување, како и другите видови обувки, за да можат бес проблеми да ја поминат целата летна сезона. Бидете подготвени, дека на децата ќе им требаат нови детски сандали секоја година, барем додека не наполнат 7-8 години, бидејќи тогаш нивните нозе растат најбрзо. Но, да се вратиме кна одржувањето.

Најдобро е да се исчистат детските сандали со влажна крпа или специјални детергенти за чистење кожа. Не ги оставајте валкани, туку грижете се за нив веднаш по носењето. Ова ќе го задржи нивниот добар изглед подолго време.

Детски сандали од K&K

Нашата компанија, каде се произведува брендот K&K има повеќе од 25 години искуство и е лидер на пазарот за детски обувки во Бугарија, вклучително и детски сандали, за девојчиња и момчиња од сите возрасти. Ние се придржуваме до дизајнот и квалитетот на нашите обувки, обидувајќи се да ги задоволиме индивидуалните потреби на децата и современите очекувања на нивните родители. Секоја година развиваме нови сезонски колекции, вклучително и летни детски сандали, според нашиот сопствен дизајн. Ги следиме, светските трендови и ги прилагодуваме кон потребите на нашите потрошувачи.

Она што ги прави детските сандали и обувки  K&K префериран избор се квалитетните и високотехнолошките материјали што ги користиме. Тие гарантираат сила и удобност.

Дизајнерите во нашиот тим се грижат за правење безбедни и најудобни обувки, сандали. Ние развиваме модели за различни форми на детски стапала, така што детските сандали на K&K совршено се вклопуваат на секое дете. Нашите чевлари се грижат за вештото и бескомпромисно работење на сите парови што стигнуваат до продавниците.

Нашата цел е да создадеме сигурни, стабилни и удобни обувки, за да им помогнеме на децата да растат безгрижно!

Споредба на продукти