Поврзи се со нас:
071 219 955

Мени
Мени

Сортирање

Производители

Вид

Ценовен дијапазон

броеви:

ОБУВКИ

ОБУВКИ

Како да одберете обувки за момчиња и колку често треба да се менуваат? Играње фудбал, качување на дрва, трчање надвор - тоа е се што вашето дете го прави со задоволство! За да обезбедите безбедни игри, треба да ги пронајдете вистинските обувки за момчиња. Сакате да бидат квалитетни, безбедни и сепак да бидете во тек со модните трендови? Продолжете да читате. Нашиот стручен совет ќе ве води до вистинските обувки за момчиња. Ние ќе одговориме на некои од најчесто поставуваните прашања од родителите: Што точно му треба на моето дете? Кој број треба да бидат обувките за момчето, што ги купувам? Колку често на детето му треба нов пар обувки за момчиња? Основни работи што треба да ги знаете за обувките за момчиња Ако сте родители на момче, веќе сте забележале колку брзо расте. За да ги одберете вистинските обувки за момчиња, треба редовно да го следите растот на стапалата. Измерете ја не само нивната должина, туку и нивната ширина за да бидете сигурни кој е најсоодветниот број во моментот. Обликот на обувката мора да одговара на вашето дете совршено. Понекогаш обувките за момчиња од ист број, но различен модел, можат да имаат големи разлики меѓу нив. Ако се двоумите, секогаш можете да се консултирате со специјалист за да ви помогне во изборот на правилните обувки за момчиња. Броеви на обувки за момчиња Броевите на детските обувки се малку покомплицирани од оние на возрасните. Да почнеме со фактот дека нема две момчиња со ист облик на стапалата - некои се потесни, некои се пошироки, други се со висок рис или пак со низок. Ние од K&K добро го разбираме ова, затоа нудиме различни модели на обувки за момчиња, земајќи ги во предвид токму овие карактеристики на детското стапало. Растот на коските во нозете продолжува до околу 18-та година од животот. Ова значи дека тие лесно можат да се деформираат кога носат несоодветни обувки за момчиња. Ако обувките за момчиња се премногу широки или тесни, премногу долги или премногу кратки, сето тоа влијае на структурата на стапалата и нивн

Како да одберете обувки за момчиња и колку често треба да се менуваат?Играње фудбал, качување на дрва, трчање надвор - тоа е се што вашето дете го прави со задоволство! За да обезбедите безбедни игри, треба да ги пронајдете вистинските обувки за момчиња. Сакате да бидат квалитетни, безбедни и сепак да бидете во тек со модните трендови? Продолжете да читате. Нашиот стручен совет ќе ве води до вистинските обувки за момчиња. Ние ќе одговориме на некои од најчесто поставуваните прашања од родителите: Што точно му треба на моето дете? Кој број треба да бидат обувките за момчето, што ги купувам? Колку често на детето му треба нов пар обувки за момчиња?

Види повеќе:

Основни работи што треба да ги знаете за обувките за момчиња

Ако сте родители на момче, веќе сте забележале колку брзо расте. За да ги одберете вистинските обувки за момчиња, треба редовно да го следите растот на стапалата. Измерете ја не само нивната должина, туку и нивната ширина за да бидете сигурни кој е најсоодветниот број во моментот. Обликот на обувката мора да одговара на вашето дете совршено. Понекогаш обувките за момчиња од ист број, но различен модел, можат да имаат големи разлики меѓу нив. Ако се двоумите, секогаш можете да се консултирате со специјалист за да ви помогне во изборот на правилните обувки за момчиња.

Броеви на обувки за момчиња

Броевите на детските обувки се малку покомплицирани од оние на возрасните. Да почнеме со фактот дека нема две момчиња со ист облик на стапалата - некои се потесни, некои се пошироки, други се со висок рис или пак со низок. Ние од K&K добро го разбираме ова, затоа нудиме различни модели на обувки за момчиња, земајќи ги во предвид токму овие карактеристики на детското стапало.

Растот на коските во нозете продолжува до околу 18-та година од животот. Ова значи дека тие лесно можат да се деформираат кога носат несоодветни обувки за момчиња.

Ако обувките за момчиња се премногу широки или тесни, премногу долги или премногу кратки, сето тоа влијае на структурата на стапалата и нивното движење. Затоа детските чевли за момчиња се достапни во различни ширини. Има и такви со половина број. Да, децата растат брзо и често им требаат нови обувки. Во секој момент на раст, тие мора да носат точен број за да се развиваат правилно.Колку пара обувки за момчиња е нормално да се купуваат годишно?

Нозете на момчињата често растат побрзо од девојчињата, па затоа купувањето нови обувки за момчиња е постојана битка. Кога вашето дете е на возраст од 1 до 3 години, неговите нозе растат за околу 1,5 мм до 2 мм секој месец, што е еднакво на повеќе од 2,5 см во висина годишно. Ова значи дека на детето ќе му бидат потребни околу 3 пара обувки за момчиња во овој период.

Поради брзиот раст, измерете ги нозете на вашето мало момче на секои 6 недели додека не наполни 3 години, а потоа на секои 3 месеци додека не наполни 10 години. Во овој период, на детето ќе му бидат потребни најмалку два пара нови обувки за момчиња годишно. Запомнете дека во различните сезони ќе ви бидат потребни различни обувки за момчиња, а оние што се носат оваа година веројатно нема да се точни за следната година. Сепак, запомнете дека инвестирањето во квалитетни обувки за момчиња е инвестиција во здравјето и правилниот развој на вашето дете.Како да го пронајдете вистинскиот број на обувки за момчиња?

Следете ги нашите практични совети кои ќе ви помогнат да го одредите вистинскиот број на обувки за момчиња:

 • Нацртајте ги стапалата на детето на парче хартија и измерете ја нивната должина и ширина. Откријте на кој број на обувки одговараат овие големини.
 • Секогаш измерете ги двете нозе пред да купите обувки за момчиња. Вообичаено е едната нога да биде малку поголема од другата.
 • При избор на обувки за момчиња, земете ја предвид големината на поголемото стапало.
 • Ако обувките на момчето за кои имате намера да ги купите се носат со чорапи, не заборавајте да им ги облечете за време на пробата во продавницата. 
 • Петата не треба да се вади од обувките на момчињата додека детето се движи.
 • Обувките за момчиња, особено за помалите деца, треба да се стабилни околу глуждот, но не премногу тесни.
 • Најширокиот дел од стапалото треба да одговара на најширокиот дел од обувките на момчињата. Проверете дали е тоа така.
 • Не искушувајте да купувате поголеми обувки за момчиња во надеж дека детето ќе ги носи подолго време. Ова ќе ги ограничи неговите движења и може да предизвика болка и проблеми во иднина.

Обувки за момчиња од различни возрасти

Еве ги главните карактеристики на обувки за момчиња од различна возраст на кои треба да обрнете внимание:

 • За што туку проодените  обувките за момчиња треба да имаат висока мека јака што не ги повредува глуждовите; зајакната пета за стабилност; широк преден дел, лесни и флексибилни ѓонови.
 • За деца помеѓу 4 и 5 години добро е обувките за момчиња да имаат гумени ѓонови што не се лизгаат, отпорни на абење. Ослонете се на спортски изглед за момчиња, кои се прицврсуваат со врвки или со лепенки.
 • За ученици обувките за момчиња мора да бидат флексибилни, изработени од квалитетни  и природни материјали. Обрнете внимание и на дизајнот. Тоа е важно за децата на оваа возраст.
 • За мали и големи – K&K ја развиваа линијата „Mini me“. Благодарение на тоа, секој родител може да ја почувствува удобноста на обувките за момчињата, што ги купува.

Зошто да изберете обувки за момчиња од K&K ?

Ние сме компанија која своето производство го има направено во Бугарија каде што се дизајнира, креира и нудат обувки за момчиња, девојчиња и возрасни повеќе од 25 години. Нашите модели се специјално прилагодени на анатомијата на детските стапала. Ние гарантираме максимална безбедност, стабилност и квалитет на секој пар обувки за момчиња и девојчиња. Ние користиме само природни материјали кои се исклучително издржливи, обезбедуваат добра подлога на разни површини и истовремено им овозможуваат на нозете да дишат. Дизајнот на обувките за момчиња и девојчиња на K&K ги следат светските модни трендови, прилагодени и за нашиот пазар! За нас е најважно децата да растат здрави, а обувките на момчињата да го следат секој нивен потег и да им бидат прв пријател во игрите!

Споредба на продукти