Поврзи се со нас:
071 219 955

Мени
Мени

KKTEX

За суви нозе

Зимските обувки и чизми со мембрана ККТЕХ се единствената опција во која детето е со топли, суви и проветрени нозе во текот на целиот ден. Обувкитсомембрана ККТЕХ имаат три одделни слоеви со конкретна намена.Надворешниот дел е изработен од кожа или текстил и пропушта воздух навнатре во обувката.Средниот дел е мембрана, чија улога е да го пропушти воздухот и да го стопира пропуштањето на водата внатре во обувката. Прецизната мрежа на мембраната ги "пропушта" малите воздушни молекули, но ги "стопира" големите молекули на водата и не дозволува да поминат.Внатрешниот слој е поставата на обувките, кој обезбедува топлина на детската нога. По долги часови во снегот обувките изгледаат видливо влажни, но нозете на детето се задржуваат апсолутно суви. Со обувките со мембрани ККТЕХ детето може да го помине целиот зимски ден во училиште чувствувајќи се удобно.

 

 

Споредба на продукти