Поврзи се со нас:
071 219 955

Мени
Мени

Нашата технологија 3D K-nit

3D K-NIT ПЛЕТЕНА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ОБУВКИ НА K&K

Во последните неколку години, патиките и секојдневните спортски обувки кои имаат плетен горен дел (knitted shoes) се вистински хит. Водечките спортски брендови (Најк, Пума, Адидас) се натпреваруваат да претстават нови модели. Но, нивниот фокус е машка и женска спортска мода. За да направите обувки за деца, потребно е посебно познавање на спецификата на детското стапалото и потребите на децата во различни фази од нивниот развој.

Дизајнерите и технолозите на Колев и Колев ја имаат оваа експертиза и развија иновативна 3D K-nit технологија, специјално за бебешките обувки.

Специјализирана машина истовремено плете неколку слоеви на различни нишки од предиво во заедничка плетена конструкција. Идејата е иста како и кога плетете чорапи, но има само еден слој. Повеќе од една година, компанијата го усовршува процесот со прецизно дизајнирање и тестирање на структурата на ткаенината, така што, таа ги има потребните карактеристики за квалитетна, стабилна и удобна бебешка обувка.

Со 3D K-nit технологијата, бебешката обувка е моделирана во обем, целосно, во 3 димензии. Неколку нишки од предиво, секоја со специфични карактеристики (дебелина, јачина, еластичност), се испреплетени во дебелина (во слоеви) и истовремено го градат внатрешниот и надворешниот дел на бебешката обувка. Резултатот е целосно формиран, речиси беспрекорна обувка, кој нема тврди рабови, полесна е, и користи помалку материјали од класичните обувки.

Специфичен (иновативен) е методот со кој структурата на ткаењето и видот на предивото се прецизно испреплетени, за да овозможи горниот дел од пловилото да се движи на одреден начин, да биде мек, но и силен - поцврст и поподдржувачки за прстите и потпетиците, фини и еластични - на глуждот. Ова се клучните потреби на стапалата во оваа фаза на развој на мали деца.

Плетената конструкција има исклучителна вентилација и го решава проблемот со потење на стапалата.

Предивата, кои се користат во плетената 3D K-nit технологија се сертифицирани според OEKO-TEX® Standard 100, product class I на германскиот институт Хоенштајн и Австрискиот институт за истражување на текстил, дека се соодветни и безбедни за деца и бебиња. Нивните бои се заситени и издржливи, дават можност да дизајнирате и креирате различни убави модели на детски и бебешки обувки.

Новата 3D K-nit технологија за плетење има уште една голема предност. Тоа е „зелена“ технологија - се користат помалку, поефикасни материјали и операции, што заштедува енергија и го намалува отпадот. Ова е нашиот придонес кон иднината на нашите деца.

Споредба на продукти